Grunnkurs Hav 4

For å bruke klubbens havkajakker og delta på havgruppa sine aktiviteter trenger du grunnkurs hav.

Kurskvelder:

  • Mandag 8. august
  • Onsdag 10. august
  • Mandag 15. august
  • Onsdag 17. august

Kursopplegg

Et grunnkurs strekker seg over 4 kvelder à 4 timer (17:00 - 21:00). De første tre kveldene holdes på sjøen utenfor klubbhuset og omfatter padle- og redningsteknikker. Hver kveld avslutter vi i klubbhuset eller ute på plenen hvor vi gjennomgår temaer som vær og uvær, bekledning, pakking og turplanlegging. Siste kvelden drar vi på en liten tur i nærområdet.

Utstyr

Det er mulig å låne kajakk, åre, spruttrekk, redningsvest, tørrdrakt og neoprensko hos oss, men ta med eget utstyr om dere har.

De tre første kveldene må alle ut i vannet for å øve redningsteknikk. Det er derfor viktig å kle seg slik at man holder varmen 1-2 timer selv om man er våt. En tørrdrakt holder vannet ute, men isolerer ikke. Du trenger to lag med tøy under, helst ull, i alle fall innerst. Det er viktig å ha noe varmt også på føttene, på hendene og på hodet. Ull eller neopren er bra.

Den fjerde kvelden er en tur som er planlagt kvelden før. Fremdeles gjelder det å ha god påkledning. Etter å ha fullført kurset, utdeles Våttkort.,

Ansvar

Vi stiller med vel skikkede instruktører og har aldri opplevd noe alvorlig under kursene. Likevel må en være klar over at kajakkpadling alltid innebærer en viss risiko. Den enkelte må etter egen evt. foresattes vurdering kunne svømme og være i skikket for aktivitetene beskrevet ovenfor. Når det gjelder bekledning er det den enkeltes ansvar å stille godt nok kledd. Deltagere under 18 skal ha skriftlig tillatelse av foresatte. Aldersgrense for kurset er 16 år.

Kursavgiften betales samtidig med påmelding.

Kurset koster kr. 2000,- og inkluderer en bok om padleteknikk.

Avbestilling, refusjon etc:

  • Avmelding senest 14 dager før kurstart: Full refusjon minus ekspedisjonsgebyr kr. 200.
  • Avmelding senest 7 dager før kursstart: 50% refusjon minus ekspedisjonsgebyr kr. 200.
  • Avmelding mindre enn 7 dager før kursstart, samt manglende fremmøte: Ingen refusjon
  • Avmelding p.g.a. dokumenterbar sykdom, ulykke, dødsfall etc.: Full refusjon minus ekspedisjonsgebyr kr. 200.
  • Avbrutt kurs p.g.a. dokumenterbar sykdom, ulykke, dødsfall etc: Tilbud om å fortsette kurset ved en senere anledning, men man må takke ja til minst et av kursene som holdes i neste runde (dvs. avbrudd om våren må fortsettes om høsten og avbrudd om høsten må fortsettes om våren).
  • Avbrutt kurs uten gyldig grunn: Ingen refusjon eller tilbud.

Kontaktinfo: Havsjef: [email protected]  tlf. 470 17 343

Beklager, påmeldingsfristen er utløpt. Ta kontakt med arrangøren for mer informasjon